Добро дошли на званичну интернет презентацију рукометног клуба "Раднички 1964" Крагујевац
Добро дошли на званичну интернет презентацију рукометног клуба "Раднички 1964" Крагујевац
Добро дошли на званичну интернет презентацију рукометног клуба "Раднички 1964" Крагујевац
Добро дошли на званичну интернет презентацију рукометног клуба "Раднички 1964" Крагујевац
Добро дошли на званичну интернет презентацију рукометног клуба "Раднички 1964" Крагујевац

 

 

Крагујевац, 25.12.2018. (Р'64 Media Team)
Крагујевчанке у златној средини

 

Дебитантску полусезону у савезном рангу такмичења, јединственој Супер Б лиги, рукометашице Радничког 1964 су завршиле у златној средини. Најмлађа екипа лиге је чини се оправдала очекивања и скором од 4 победе, 2 ремија и 5 пораза заузела шесто место. Оцену након 11 утакмица у јесењој полусезони смо потражили од шефа струке Родољуба Курандића:

- У јесењи део сезоне смо ушли мало бојажљиво, са неким оптерећењем играња у овом рангу такмичења. Требало је мало времена док се ова млада екипа адаптира на услове играња Супер Б лиге, да упозна противнике и њихов стил игре. Одиграли смо доста храбро, агресивно, са пуно енергије и трчања. Наравно, било је утакмица које због неискуства нисмо знали и умели да приведемо крају у одлучујућим тренуцима,но све је то данак младости и одрастања тима. Генерално, задовољан сам постигнутим,а посебно односом према тренингу и утакмицама, спортској култури и понашањем, како на терену тако и ван њега.

Тим је летос формиран за такмичење у првој лиги. Како сте задовољни њиховим наступима и играма у Супер Б лиги?

- Обзиром да је тим конципиран за Прву лигу, девојке су се одлично снашле у савезном лиги, која је доста јача,напорнија и физички захтевнија. Немерљива је помоћ две најстарије и најискусније играчице-Јасмине Колак и Невене Алексић, чији је допринос не само у игри, већ и својим понашањем, активним учешћем на тренинзима и припремним састанцима, што су младе девојке оберучке прихватиле. Имали смо пар блиставих издања, пар не тако добрих, али кад се све сабере то је то-средина табеле за сад.

Да ли је уочен напредак код младих играчица?

- Основу екипе и чине младе играчице. Њихов напредак је евидентан, како на индивидуалном тако и на тактичко-техничком плану. Супер Б лига је ове сезоне изузетно јака, игра велики број искусних и прекаљених суперлигашких играчица, што је и додатни мотив и искушење за нашу младост да играју чвршће, јаче, организованије и маштовитије. Радићемо и убудуће на индивидуалном плану, како би кроз такмичење што више напредовале и представљале тврд орах за сваког противника.

Упоредо са такмичењем у Супер Б лиги, половина екипе игра и лигу млађих категорија Ж-16. У којој мери им значи суперлигашко искуство?

- Изузетно им значи то што играју јако такмичење и то су доказале. Са млађим девојчицама, годишта 2005. су већ одиграле први турнир лиге млађих категорија Ж16 где су извојевале две доминантне победе и показале да ће бити једне од главних фаворита у свом годишту.

Која су очекивања и планови за пролећни део сезоне?

- Наш примарни циљ је опстанак у лиги, која броји 12 екипа од којих 4 испадају. Свака утакмица је прича за себе. Очекујем да ћемо и даље пружати добре партије као и јесенас, али се првенствено надам да ћемо имати једну константност у игри, да ћемо смањити на најмању могућу меру падове у игри и "жуте минуте", кроз добре тренинге и рутину коју ће девојке стећи и кроз планиране припремне утакмице у зимској паузи. Оно што могу да обећам је наша храбра, агресивна игра са убитачним контранападима и да ћемо оставити срце на терену у свакој утакмици.

 

ВЕСТИ АРХИВА