Добро дошли на званичну интернет презентацију рукометног клуба "Раднички 1964" Крагујевац
Добро дошли на званичну интернет презентацију рукометног клуба "Раднички 1964" Крагујевац
Добро дошли на званичну интернет презентацију рукометног клуба "Раднички 1964" Крагујевац
Добро дошли на званичну интернет презентацију рукометног клуба "Раднички 1964" Крагујевац
Добро дошли на званичну интернет презентацију рукометног клуба "Раднички 1964" Крагујевац

 

 

 

Крагујевац, 22.12.2018. (Р'64 Media Team)
Раднички обележио најуспешнију годину

 

РК Раднички 1964 је и ове године уприличио Новогодишњи коктел у ресторану "Језеро" и искористио прилику да обележи завршетак календарске године и најуспешније сезоне у клупској историји. Уз присуство челника градске управе, спонзора, медија, пријатеља клуба, актуелних играча и играчица као и бивших рукометаша и рукометашица, у свечарској атмосфери гостима се обратио директор клуба Ставро Рашковић:

- Поштовани пријатељи, на почетку бих искористио прилику да Вам се захвалим што сте и ове године дошли у оволиком броју да заједно сумирамо годину која је на измаку и да се подружимо. Постојимо тек две ипо године, али смо постигли значајне резултате како на спортском, тако и на пословном плану. Сваке године растемо и све смо бољи и бољи и жеља нам је да се и идуће године нађемо на овом истом месту и да изађемо пред Вас са још бољим резултатима. Наш мушки тим је тренутно водећи на табели Супер Б лиге, група "Исток-Запад", једина смо непоражена екипа и имамо реалне шансе да првенство завршимо на водећој позицији и пласирамо се у највиши ранг. Наша женска екипа,иако најмлађа у јединственој Супер Б лиги заузима златну средину, шесто место и циљ је да ту и заврше првенство и стекну неопходно искуство за оно што их чека даљe. У обе конкуренције,имамо и друге тимове који играју регионалне лиге без резултатског оптерећења и служе за припрему младих играча за улазак у први тим. Посебно смо поносни на нашу школу рукомета, која је све бројнија и постиже одличне резултате у млађим категоријама.

Рашковић се осврнуо и на чинјеницу да клуб од 1. јануара ове године послује као Спортско-привредно друштво:

- Већ годину дана послујемо као јавно предузеће, што нам гарантује не само финансијску, већ и стабилност на укупном плану. Захвални смо градским челницима што су у нама препознали клуб који ће оправдати и већ оправдава њихово поверење.

Уз захвалност спонзорима, донаторима и пријатељима клуба без којих укупни резултати не би били овакви, посебну захвалност је изразио свима у клубу:

- Имамо 4 такмичарске екипе, то је као 4 клуба у једном и захвалио бих се свима у клубу који дишу као један,без којих не би функционисали овако добро. Дугујем захвалност свим тренерима а посебно бих се захвалио играчицама и играчима на културном и цивилизованом понашању, како на терену, тако и ван њега и достојном репрезентовању Радничког и града Крагујевца - закључио је обраћанје директор Ставро Рашковић.

Новина од ове године је да су додељена својеврсна признања и награде.За најбољу играчицу 2018. године је проглашена Јасмина Колак, док је исто признање из мушке екипе понео Стефан Станојев.

- Морам да признам да ми прија ова награда и да ми је велика част, али и обавеза да као предводник ове младе екипе дам све од себе да у будућности будемо све боље. Захвалила бих се свима у клубу, тренерима а посебно саиграчицама које ме својом младошћу и енергијом гурају и извлаче најбоље од мене - изразила је захвалност Јасмина Колак, а надовезао се и Стефан Станојев:

- Захвалан сам на признању и указаној части, поготово што сам први који га је добио. Као и Јасмина, највећу захвалност дугујем саиграчима, без вас не бих ни ја био овакав. Са овог места могу да обећам да ћемо дати све од себе да Суперлигу вратимо у Крагујевац, а Вас позивам да нас, као и девојке, бодрите целе године са трибина како би заједно дошли до зацртаног циља.

Посебно, новоустановљено признање, симболично названо "ОСМИ ИГРАЧ" за изузетан допринос у развоју и афирмацији клуба је добио помоћник градоначелника Крагујевца за спорт, господин Никола Урошевић:

- Када смо пре више од годину дана разговарали о трансформацији клуба у привредно друштво, морам да истакнем да су челници клуба били помало скептични. Сада сви знамо да смо урадили праву ствар. Клуб сјајно послује и постиже задивљујуће резултате, а поред тога ради и на омасовљавању рукомета у школском узрасту. Честитам Вам на свему,поносни смо на оно што постижете и наставите и даље у истом стилу - закључио је Урошевић.

Раднички 1964 свим пријатељима клуба жели срећну и успешну Нову годину и Божићне празнике.

 


 

 

 

ВЕСТИ АРХИВА